חשוב מאוד לצרוך אותו! הסידן הוא המינרל השכיח ביותר בגוף האדם, אשר זקוק לו לתפקודים רבים ביניהם בניית העצמות ושיניים ושמירה עליהן.
הסידן והמגנזיום ביחד קובעים האם מערכות שונות בגוף יהיו מכווצות או רפויות. דבר זה משפיע גם על מערכת כלי הדם ויקבע האם מערכת זו תהיינה מכווצת או רפויה במידה הנכונה ובכך ישפיע על לחץ דם תקין.
חוסרים בסידן ובמגנזיום, שעובדים יחד, יגרמו לתופעות של התכווצויות יתר במערכת העצבים והשרירים כגון: טיקים, שרירים שנתפסים בתדירות גבוהה ועוד.
חוסרים בסידן יצרו הרבה פעמים מתח בגוף וחוסר מנוחה ולכן לאדם יהיה קשה להירגע ולהירדם. פעמים רבות נראה תופעות של תזיזתיות יתר, חוסר מנוחה וקשיי שינה.
הנה כמה תחליפים טובים לצריכת סידן:
ברוקולי מהווה מקור מצוין וזמין במיוחד לסידן. לעומת ירקות ירוקים אחרים המכילים סידן, הברוקולי אינו מכיל אוקסלאט, המפחית באופן משמעותי את ספיגת הסידן. לכן, שיעור ספיגת הסידן מן הברוקולי הוא גבוה במיוחד וצריכתו מומלצת מאוד.
גם כרוב ניצנים שכמו הברוקולי, גם הוא ממשפחת המצליבים, מהווה מקור מעולה וזמין לסידן, מגנזיום, אשלגן ועוד. ספיגת הסידן שלו טובה למדי ומצוינת להגנה מפני דלדול ומפני התרחשות של אוסטאופורוזיס.
מומלץ לצרוך אגוזים ושקדים שיש בהם שפע של סידן. מנה אחת של כ- 20 שקדים מכילה כ- 75 מ"ג סידן. רצוי להשרות אותם שעתיים לפני האכילה כדי לעזור למערכת העיכול לעכל אותם בצורה טובה יותר!
עוד פרטים אודות ייעוץ תזונתי וטיפול באמצעות תזונה
אולי יעניין אותך גם: 9 חטאים שהורסים את העור